קציצות עדשים וירקות אפויות

חומרים:

2 בצלים

2 כוסות עדשים סנפרוסט

3 גזרים/ קישואים

3 עלי סלרי

בטטה קטנה

1/2 צרור פטרוזיליה

2 ביצים

1/2 כוס קמח כוסמין/ קוואקר/ קמח תפוחי אדמה / קמח מצה

מלח

כמון

איך:

1. מטגנים בכף שמן זית את הבצל

2. מוסיפים 2 כוסות של עדשים סנפרוסט (שהן כבר 1/2 מבושלות)

3. מוסיפים מים עד לכיסוי העדשים

4. מחכים לריכוך (ושהמים יעלמו)

5. במעבד מזון: הבטטה, הגזרים, הסלרי, הפטרוזיליה

6. מערבבים את העדשים עם הירקות עם הביצים הקמח והתבלינים

7. יוצרים לביבות על נייר אפיה מרוסס בשמן

8. בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים את הקציצות כ20-25 דק' בכל צד

כל קציצה שווה כ60 קלוריות (כ-20 קציצות)

מקור נפלא לחלבון בארוחה צמחונית

הולך נהדר עם יוגורט / טחינה

בתאבון