סלמון וירקות בתנור

סלמון וירקות בתנור

 

ארוחת צהריים מלאה משביעה בריאה וטעימה

 

מה צריך:

נתח סלמון טרי (כ150-200 גרם)

כפית חרדל דיזון

1-2 שיני שום כתושות

פלח לימון

2 פרוסות בצל מופרדות לטבעות

עגבניות שרי חצויות

כוס שעועית ירוקה או צהובה

1/2 כוס אפונה עדינה

 

מה עושים:

1. מניחים את נתח הסלמון (עם העור למטה) על נייר אפיה בתבנית

2. מערבבים את השום עם החרדל ומורחים על הנתח

3. מעל מפזרים את טבעות הבצל החי

4. מעל מניחים את פרוסת הלימון

5. משני צידי הסלמון מפזרים את עגבניות השרי השעועית והאפונה (אני השתמשתי בשעועית ואפונה קפואים של סנפרוסט)

6. מעל הנחתי עלה רוזמרין אבל לא חובה

7. מעט מלח מעל הירקות

8. להכניס לטוסטראובן או לתנור לכ20 דק' ל180 מעלות, שימו לב שהנתח לא מתייבש (תלוי בעובי)

9. להוציא ואכול, בתאבון :)